Prikbord Festivals 2016 / 2017
Beurs prikbord    Festival prikbord    Concert prikbord    Klik hier om iets op het prikbord te plaatsen    Meer prikborden

Cultureel festival baarn 2016 02-09-2016

festival Cultureel-festival 2016

Cultureel-festival van 19:00 tot 23:00 uur.

Cultureel-festival Baarn 2016

Stationsweg 39 3743EM Baarn

Cultureel-festival Utrecht

Muziek kunst dans theat

Het grootste culturele evenement in Baarn. Zestien uur muziek, literatuur, kunst en cultuur in het hart van Baarn!

Op vrijdag en zaterdag zijn kan je genieten van theater, klassieke muziek, rock, jazz, dans, pop en nog veel meer. Kom kijken naar één van de unieke optredens.

Op de kunstmarkt tonen diverse kunstenaars uit Baarn en omgeving hun meest recente werk. Met plek voor 50 kunstenaars is de kunstmarkt één van de grootste in de regio. Je kan hier kunst kijken én kopen.
Op de markten en pleinen kan je kennis maken met Baarnse verenigingen en stichtingen. Ontdek wat Baarn te bieden heeft op het gebied van sport, welzijn en cultuur. Doe mee met één van de vele workshops op het KinderPlein of het SportPlein.Bron: Evenementenvandaag.nl

Redhead days 2016 02-09-2016

festival Roodharigendag 2016

Roodharigendag van 20:00 tot 12:00 uur.

Roodharigendag Breda 2016

Kasteelplein 4811XC Breda

Roodharigendag Noord-Brabant

Redheaddays roodharigendag redheads

De Redhead Days (voorheen de Roodharigendag) beleven dit jaar alweer de elfde editie.
Dit unieke jaarlijkse festival voor roodharigen in Breda is uitgegroeid tot internationaal trefpunt voor redheads uit de hele wereld. Vorig jaar kwamen er zo'n 40.000 bezoekers uit meer dan tachtig verschillende landen: roodharigen plus familie, vrienden en andere belangstellenden. De elfde editie vindt plaats van 2 tot en met 5 september 2016. Er zijn het hele weekend ruim vijftig activiteiten in de Bredase binnenstad. De RedheadDays 2016 staan in het teken van Multicoloured Red.Bron: Evenementenvandaag.nl

Uitfeest 04-09-2016

festival Muziek-theater-kunst-dans 2016

Muziek-theater-kunst-dans van 09:00 tot 23:00 uur.

Muziek-theater-kunst-dans Utrecht 2016

Ganzenmarkt 1 3512GC Utrecht

Muziek-theater-kunst-dans Utrecht

Dans muziek cultuur theater

Verschillende Utrechtse culturele instellingen presenteren met muziek, theater, kunst, dans en film het cultuuraanbod van het nieuwe seizoen.Bron: Evenementenvandaag.nl

Artibosch kunstmarkt 04-09-2016

kunst-cultuur Kunstenfestival 2016

Kunstenfestival van 11:00 tot 17:00 uur.

Kunstenfestival Den bosch 2016

Parade 5211XA Den bosch

Kunstenfestival Noord-Brabant

Kunstmarkt kunstenfestival

De 40e editie van de Kunstmarkt op zondag 4 september 2016 maakt deel uit van het Kunstenfestival Artibosch op de mooiste plek van 's-Hertogenbosch, aan de voet van de SintJan's Kathedraal, op de Parade.

De organisatie van Kunstenfestival ArtiBosch wil haar publiek prikkelen en uitdagen met diverse vormen van kunst en cultuur. Van schilderijen tot poëzie, van muziek en fotografie tot keramiek.
Daarnaast biedt het kunstenaars de kans ervaring op te doen met
exposeren en zichzelf te presenteren aan een groot publiek. Er is plaats voor ca. 60 kramen; er wordt geselecteerd door de kunstcommissie.
Op zondag04-09-2016Bron: Evenementenvandaag.nl

Jeroen bosch dweilfestival 04-09-2016

festival Dweilfestival 2016

Dweilfestival van 11:30 tot 18:30 uur.

Dweilfestival Den bosch 2016

Markt Den bosch

Dweilfestival Noord-Brabant

Muziek festival braderie dweilorkest

Na het succes van 2015 zal 's-Hertogenbosch op 4 september wederom in het teken staan van het Jeroen Bosch Dweilfestival. Met 72 deelnemende orkesten mag het zich in korte tijd het grootste dweilorkestenfestival van het land noemen. Er zal worden gestreden in een gezelligheidsklasse en een wedstrijdklasse waaraan absolute toppers zullen deelnemen waaronder de Flierefluiters uit Sassenheim die momenteel alles winnen wat er te winnen valt. De deelnemende orkesten zijn afkomstig uit heel het land en zullen 's-Hertogenbosch dan ook omdopen tot het epi centrum van de Nederlandse Dweilmuziek.

Naast geweldige muziek is het Jeroen Bosch Dweilfestival een van weinige evenementen die ook een sociaal karakter koppelt aan een feestelijke dag. Door Jaarlijks een goed doel bij het evenement te betrekken willen we benadrukken dat een feestje voor iedereen is. Voor de editie van 2016 zijn we een samenwerking aangegaan met de stichting Eet Met je Hart welke er voor zorgt dat eenzame ouderen onder ons uit hun isolement worden gehaald. Dit doen ze door voor deze mensen uitjes en activiteiten te organiseren. De organisatie van het Jeroen Bosch Dweilfestival zal op deze dag dan ook een extra 'VIP' terras creëren waar we ongeveer 100 ouderen zullen ontvangen en deze , geheel verzorgd, een geweldige dag uit zullen bieden.

Naast geweldige muziek zal de binnenstad van Den Bosch in het teken staan van een dagje uit met het hele gezin en zal er , naast dat alle winkels open zijn , een braderie zijn en activiteiten voor de kinderen.

Het Jeroen Bosch Dweilfestival is dan ook een groots evenement met een kleine organisatie van vrijwilligers waardoor we dus iedere steun kunnen gebruiken vanuit de media om de aandacht te krijgen die een groots evenement verdiend ! We hopen dan ook dat wij op jullie aandacht kunnen rekenen. In welke vorm dan ook.


Hopelijk tot ziens !Bron: Evenementenvandaag.nl

Seven art festival 05-09-2016

evenement Cultureel 2016

Cultureel van 10:00 tot 23:30 uur.

Cultureel Zevenaar 2016

Wittenburgstraat 6901AN Zevenaar

Cultureel Gelderland

Cultureel festival

Een heleboel culturele instellingen, creatievelingen, kunstenaars, studenten en nog meer mensen met leuke ideeën gaan laten zien wat zij in huis hebben. En je bent na dit weekeinde meteen op de hoogte van het culturele aanbod in het komende seizoen. Tijdens SevenArt Festival word je blij verrast door alle voorproefjes, exposities, voorstellingen, films, gesproken woorden, livemuziek, historische dingen die je nog niet wist en nog veel meer.Bron: Evenementenvandaag.nl

Donderslag 09-09-2016

festival Muziekfestival 2016

Muziekfestival van 20:30 tot 01:00 uur.

Muziekfestival Donderen 2016

Bunnerweg 9497PH Donderen

Muziekfestival Drenthe

Donderslag

Wat is er dus leuker dan een grote groep muziekliefhebbers uit te nodigen voor een “festival” waarbij het accent ligt op sfeer en gezelligheid, in een entourage van hoge kwaliteit wat betreft de bands, het licht en het geluid.
Donderslag 2016: The Eagles, Bruce Springsteen, Supah Nice, VanHalen, Rolling Stones
Donderslag 09 en 10 sept, voor de 16e keer in Donderen!!
Het succes van afgelopen jaren wordt niet alleen geëvenaard, maar elke keer overtroffen! Mede gesteund door sponsoren en adverteerders, het enthousiasme van de trouwe donderslagfans en niet te vergeten het legertje vrijwilligers, is het festivalbestuur weer enthousiast aan de slag gegaan en er wederom in geslaagd om een prachtig programma te samen te stellen.
“Het is ons weer gelukt”meldt een trotse voorzitter Herman Geerts,
alias “mister Donderslag”
Het programma klinkt als een klok!
Vrijdagavond 09 sept. is gevuld met de twee fantastische uitvoering van de The Eagles en Bruce Springsteen. Gezien de hoge kwaliteit van de beide tributebands, waan je jezelf op een internationaal podium , je verliezend in prachtige muziek: de harmonieuze vocalen, het identieke gitaargeluid en de strakke drums zorgen voor het echte Eagles- en Springsteengevoel bij iedere fan!
Het optreden van Bruce Springsteen zal een extra accent krijgen door het dragen van een bandana ( hoofdband), die bij de kassa verkrijgbaar is! ( aanvang 21.00 uur)
Zaterdagavond 10 sept wordt geopend door Supah Nice ,een uit het Hoge Noorden afkomstige formatie, bestaande uit nieuw talent en doorgewinterde muzikanten die hun passie delen voor swingende pop met funky sound, Het publiek wordt overrompeld door de innemende presentatie en het niet-alledaagse repertoire o.a. met vertrouwd werk van Mothers Finest, Willy DeVille of Terence Trent D’Arby.
Vervolgens 2 hoofdacts
VANHALEN

. 5150, de beste VanHalen tribute band van het vasteland, is in staat om de originele sound van vooral de eerste Van Halen albums fenomenaal te benaderen, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar latere albums. Het wordt een uniek optreden speciaal samengesteld voor Donderslag, SPECIAAL VOOR JULLIE!

ROLLING STONES


Gimme Shelter, replay op verzoek van de Donderslagfans! De beste Rolling Stones coverband van Nederland. Zo wordt Gimme Shelter vaak gekwalificeerd.. The Rolling Stones zijn al 50 jaar actief, Gimme Shelter doet het met de helft. Robert van der Lippe en Marco Geerdink (de ‘glimmer twins’) brengen de nummers van The Stones met veel passie en gedrevenheid. Dont miss it!! aanvang 20.30 u.Bron: Evenementenvandaag.nl

Boerenerffestival midwolda 10-09-2016

festival Boerenerffestival 2016

Boerenerffestival van 10:00 tot 16:30 uur.

Boerenerffestival Midwolda 2016

Reinste Abdenaweg 1 9681BC Midwolda

Boerenerffestival Groningen

Festival living history streekmark

Geniet van het Goede op het

Boerenerf festival te Midwolda

Op 10 september bruist het weer van activiteiten rond boerderij Hermans Dijkstra in het centrum van Midwolda.

Centraal staat de kapitale herenboerderij uit 1858 met zijn enorme graanschuur omringt door een prachtige Engelse landschapstuin met slingerende wandelpaden.
De gehele dag staan de deuren open en is het monument te bezichtigen, pronkkamers, rijk versierde gangen, de authentieke koegang, schuur en karnhuis en de imposante kelderruimtes.

De hele dag door brengen vele vrijwilligers, gestoken in kleding van rond 1900, het leven van vroeger in beeld.
Meiden aan de was, knechten aan het werk, koren dorsen, vlas repelen, uitleg over naaien en breien, de herenboer en deftige lui lopen rond en een heleboel kinderen in Ot en Sien kleding dollen op het erf.

In de schuur is een markt met streekproducten, ambachtelijk met hout gebakken brood, honing, kaas en nog veel meer. In de kelderruimte is een expositie van Keuls steengoed te zien en in de voorkamer sierraden van de Groninger Dracht.
gratis toegang.

En verder kunt u een rit met een rijtuig maken tussen boerderij en kerk, waar Johan Hora van de Ennemaborg ’s middags een aantal keren zal komen vertellen over zijn leven.Bron: Evenementenvandaag.nl

Monumenten muziek en meer 10-09-2016

festival Festival 2016

Festival van 12:00 tot 18:00 uur.

Festival Woudsend 2016

Waechswal 8551PE Woudsend

Festival Friesland

Markt muziek molen kerk winkel

Ter gelegenheid van Open Monumentendag en Friese Molendag wordt in de unieke oude kern van Woudsend dit jaar voor de vierde keer het evenement Monumenten, Muziek en Meer… georganiseerd.

Programma:

Live muziek van muziekgroepen, koren en solisten op verschillende locaties in het dorp, in kerken, bij molens en horeca.

Een kunstfair, een boerenmarkt, visrokerij en een uitgebreid kinderprogramma.

De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met kindervrijmarkt, diverse activiteiten en verkoop vanuit historische panden.

Vaste elementen zijn de vaartochtjes varen met verhalen en het elektrische treintje dat als Monumentenexpress door het centrum van Woudsend zal rijden.

Uiteraard zijn de gehele dag de molens, kerken en historische panden open voor bezichtiging.

Tevens wordt tijdens deze dag de grote Woudsend Reünie georganiseerd.

Van 12.00 tot 18.00 uur volop activiteiten in de gezellige oude kern van Woudsend.

Meer informatie te zijner tijd op www.woudsendonline.nl en www.woudsend-vvv.nl.Bron: Evenementenvandaag.nl

Pedaal vocaal 11-09-2016

festival Vocaal 2016

Vocaal van 10:00 tot 20:00 uur.

Vocaal Annen 2016

Brink Annen

Vocaal Drenthe

Pedaal

14 koren op 10 locatie die u via een prachtige fietsroute bezoekt.Bron: Evenementenvandaag.nl

Westland korenfestival 17-09-2016

festival Korenfestival 2016

Korenfestival van 12:30 tot 18:00 uur.

Korenfestival Naaldwijk 2016

Centrum 2671AA Naaldwijk

Korenfestival Zuid-Holland

Muziek koren festival

Zaterdag 17 september 2016 biedt het Westland Korenfestival een podium aan voor 16 koren. Op 8 podia,verspreid over het centrum van Naaldwijk, geven koren van uiteenlopende genres driemaal een optreden. De kick-off is om 13.00 uur op het Wilhelminaplein, waar ook de grande finale zal plaatsvinden rond de klok van 17.00 uur. Dit jaarlijks evenement wordt voor de 8e keer gehouden en wordt georganiseerd door de Stichting Westland Korenfestival. Het festival is voor jonge en oudere muziekliefhebbers, heeft een hoog meezinggehalte en een dosis amusement. Toegang voor bezoekers en deelnemers is gratis. Voor meer info bezoek de site: www.westlandkorenfestival.nlBron: Evenementenvandaag.nl

Amsterdam blend market 17-09-2016

markt Foodfestival 2016

Foodfestival van 13:00 tot 21:00 uur.

Foodfestival Amsterdam 2016

Meer en Vaart 1068LE Amsterdam

Foodfestival Noord-Holland

Rommelmarkt curiosa vintage

Amsterdam BLEND Market staat tijdens het Smaakboulevard foodfestival op de vernieuwde Sloterplas boulevard. Geniet van lekkere eten, live muziek en activiteiten en laat je verrassen door veel curiosa: vintage, design, upcycled en tweedehands items. Wil je ook verkopen als particulier, creatieveling of ondernemer? Kramen vanaf €20,-. Meld je aan via www.amsterdamblendmarket.nl/agenda.Bron: Evenementenvandaag.nl

Cultureelstraatfestival delden 18-09-2016

festival Straatfestival 2016

Straatfestival van 12:00 tot 17:00 uur.

Straatfestival Delden 2016

Langestraat 7491AA Delden

Straatfestival Overijssel

Boeken- en kunstmarkt artiesten

De derde zondag van september betekent ook dit jaar in Delden een dag vol spektakel. Het Cultureel Straatfestival is dit jaar toe aan haar 20e editie. Niet voor niks is feest het thema voor dit jaar. Naast de traditionele zondag vol straatfestival is er ook op zaterdagavond een programma.
Tijdens dit festival wordt weer de jaarlijkse kunst- en boekenmarkt gehouden. De markt heeft zich de afgelopen jaren ontplooid tot een belangrijk onderdeel van het Cultureel Straatfestival Delden en biedt de bezoekers de kans net dat ene boek of kunstwerk op de kop te tikken.Bron: Evenementenvandaag.nl

Zwengelfeest 2016 18-09-2016

kunst-cultuur Blaaskapellenfestival 2016

Blaaskapellenfestival van 13:00 tot 17:30 uur.

Blaaskapellenfestival Geffen 2016

Elzendreef 5386GR Geffen

Blaaskapellenfestival Noord-Brabant

Blaasmuziek kapellen festival

Een gezellige middag rond Molen de Zeldenrust in Geffen. Deze middag, die geheel in het teken staat van Tsjechische en Egerländer muziek, wordt ingevuld door blaaskapel Die Fürstenwälder Musikanten uit Liempde en blaaskapel Cestička uit Limburg, natuurlijk treden ook de Pompzwengels zelf voor u op. U bent dus van harte welkom om eens te komen luisteren onder het genot van een drankje en een hapje. Het Zwengelfeest start om 13:00 uur bij Molen Zeldenrust. De intree is gratis.

Op dezelfde dag organiseert Goed Gevoel Geffen een mooie puzzel fietstocht rond ons dorp. De fietstocht eindigt bij het Zwengelfeest waar u daarna onder het genot van een drankje kan genieten van de muziek.Bron: Evenementenvandaag.nl

Doesburgsekadedagen 24-09-2016

festival Festijn 2016

Festijn van 10:00 tot 17:00 uur.

Festijn Doesburg 2016

IJsselkade 6981LE Doesburg

Festijn Gelderland

Doesburgsekadedagen

Festijn met o.a. een 100-tal marktkramen (streekprodukten, creatief/kunstzinnig), muziek, mode en wateractiviteiten
De DoesburgseKadedagen staan dit jaar rond de IJsselkade en de vernieuwde Turfhaven en Passantenhaven. Het festijn op 24 en 25 september heeft weer een grote markt met zo'n 100 kramen, zang, muziek, demonstraties, modeshows, wateractiviteiten en meer vertier voor jong en oud. Thema: Creatief, Cultuur en Culinair. Ook meren er historische schepen aan bij de kade. Foodtrucks staan geparkeerd bij de streekproductenmarkt. U kunt genieten van de markten van 11.00 tot 17.00 uur en de terrassen met muziek zijn open tot middernacht. Zie www.doesburgsekadedagen.nl voor alle informatie.Bron: Evenementenvandaag.nl

Blaaskapellenfestival 24-09-2016

festival Muziekfestival 2016

Muziekfestival van 17:00 tot 23:00 uur.

Muziekfestival Klaaswaal 2016

Industrieweg 5 3286BW Klaaswaal

Muziekfestival Zuid-Holland

Kapellenfestival

Festival met Boheemse en Moravische blaasmuziek m.m.v. Die Alpenjäger - Klaaswaal, De Maasgalmkapel - Kessenich (B) en Stesti - Boxmeer. De entreeprijs is € 6,50 en kaarten kunnen worden gereserveerd via telefoonnummer 06-41661778Bron: Evenementenvandaag.nl