Prikbord Festivals 2017 / 2018
Beurs prikbord    Festival prikbord    Concert prikbord    Klik hier om iets op het prikbord te plaatsen    Meer prikborden

Kinderkaravaan hemelvaart en pinksteren 25-05-2017

kunst-cultuur Theaterfestival 2017

Theaterfestival van 11:00 tot 22:30 uur.

Theaterfestival Alkmaar 2017

Doelenveld 1 1811LZ Alkmaar

Theaterfestival Noord-Holland

Kinderen workshop theater festival muziek activiteiten

Met Hemelvaart en Pinksteren verveel je je geen moment met de Kinderkaravaan; het speciale familieprogramma van Karavaan Festival. Een boordevol en verrassend programma met theater, workshops, doe-activiteiten, muziek, ontmoetingen en lekkernijen rondom het thema De Nieuwe Wereld.

- Stap in bad bij Soepmonsters voor een theatrale groenteproeverij (peuters en kleuters) • Stil zitten gaat niet en hoeft niet bij Being Bach (5+), muziektheater in Huize de Dieu
- Ga op avontuur naar de Noordpool in de voorstelling Smelt (8+) in een bijzonder hofje
- Laat je meeslepen in het kattenkwaad van De Jongens in Passiefisten (10+)
- Despoot, straattheater van een man en zijn robot (alle leeftijden)

In het bruisende festivalhart op het Doelenveld in het centrum van Alkmaar strijk je neer voor een dosis doen: ontwerp je eigen futuristische kostuum, leer 3D-printen met het Fablab, neem je lege melkpakken mee naar het festivalhart en bouw mee aan ons recycle-dorp in Tetra Town, ervaar een totaal nieuwe bioscoop-beleving in onze 360° bios of maak
een reusachtige sprong in de tijd in de Time Machine. Aan alle leeftijden is gedacht.
En ook papa en mama hoeven zich niet te vervelen!Bron: Evenementenvandaag.nl

Bax music open dagen goes op 28 mei 28-05-2017

festival Opendag 2017

Opendag van 12:00 tot 17:00 uur.

Opendag Goes 2017

Olympiastraat 4 4462GG Goes

Opendag Zeeland

Bax music - muziek - open dag

Op zaterdag 27 en zondag 28 mei is onze winkel in Goes dé plek voor twee dagen bomvol muziek tijdens de Bax Music Open Dagen. Laat je informeren over de nieuwste trends en instrumenten door onze specialisten en geniet van optredens van bekende artiesten én aanstormend talent. Ook is het natuurlijk de gelegenheid bij uitstek om onze winkel te bezoeken en je muzikale inkopen te doen!

Naast de demo's, optredens en gitaarclinics kun je er natuurlijk weer op rekenen dat we een paar speciale aanbiedingen voor je in petto hebben. Nieuwsgierig? Houd deze pagina in de gaten voor updates! Ook aan de allerjongste muzikanten in spe hebben we gedacht - zij kunnen zich heerlijk vermaken op de kids playground. Bij onze horecapunten, zowel binnen als buiten, voorzien we je graag van een broodnodige versnapering.

Lees meer op : www.bax-shop.nl/open-dagenBron: Evenementenvandaag.nl

Zwolle unlimited 2017 02-06-2017

festival Pinksterweekend 2017

Pinksterweekend van 17:00 tot 00:30 uur.

Pinksterweekend Zwolle 2017

Broerenkerkplein 8011VG Zwolle

Pinksterweekend Overijssel

Pinksterweekend pinksteren theater

Zwolle Unlimited, 2, 3 en 4 juni 2017
Storytelling en straattheater vullen historische binnenstad Zwolle tijdens Pinksterweekeinde

ZWOLLE - Er is een plek. Die plek is Zwolle Unlimited; het festival dat tijdens het Pinksterweekend van 2 tot en met 4 juni 2017 als confetti neerdaalt langs de historische Thorbeckegracht en de oude stadsmuur in Zwolle. Een plek waar in drie dagen tijd de crème de la crème neerstrijkt van (inter-)nationale verhalenvertellers, rootsmuziek, spoken word-artiesten en straattheatermakers. Een plek voor jong en oud, toegankelijk voor iedereen en met een aanbod waar je je vingers bij kunt aflikken. Letterlijk en figuurlijk.

Travel&Trade
Dit jaar heeft Zwolle Unlimited gekozen voor het thema Travel&Trade (Handel en Wandel).
De stad is dankzij de handel en wandel van de kleine en grote ondernemers uit haar verleden, de handelaren, kunstenmakers en werknemers uit haar historie, gegroeid tot de bruisende culturele regio die het nu is. Verhalen zijn sinds het begin der tijden verbonden met de handel en wandel van de mensen. Een verhaal reist sneller en verder dan een mens ooit kan. Overal ter wereld worden verhalen teruggevonden die op elkaar lijken. Oeroude verhalen uit verre landen blijken qua boodschap wel heel dicht bij huis te zijn.

Internationaal programma
Op Zwolle Unlimited brengen (inter)nationale artiesten al die verhalen mee. In grote muzikale vertelshows of crossovers van spoken word-artiesten, singer-songwriters en vertellers. Van de sensuele true-life stories van de Britse topvertelster Cat Weatherill en verhalen over transgenders uit de oude Indiase en Arabische wereld door de Zweedse meesterverteller Mats Rehnman tot de hete swing van Michelle David & The Gospel Sessions. Van de fragiele papierinstallaties met performances van Areski Compagnie uit Frankrijk tot de clowneske ‘fietsacrobaten’ Les Frères Troubouch uit België.

Kinderplein
Elke middag is er op het festivalterrein aan De Thorbeckegracht het Kinderplein met de Bamboestiek Bouwplaats, de Zeepblazerij, het Kinderschilderatelier en de Percussie Playground, en natuurlijk een terrasje met kleine concerten voor de ouders. Voor kinderen zijn er honderden verhalen te beluisteren in de nomadententen op het veld. Van meespeelvoorstelling tot muzikale vertelshows. Ook kunnen ze in de tenten zelf meespelen met een voorstelling of een voorstelling bekijken.

Vinylmarkt en boekenmarkt
De boekenmarkt van Zwolle Unlimited staat in de top 10 van Nederlands’ beste boekenmarkten. Deze leidt op eerste Pinksterdag langs de historische stadsgracht van Zwolle. Op de zaterdag zijn de muziekliefhebbers aan de beurt. Dan wordt een uitgebreide vinylmarkt toegevoegd aan het geheel. Op de vinylmarkt is er voor iedereen wat wils, duizenden platen om in te grasduinen: van jazz tot pop, jungle, soul, country en hiphop tot blues en vuige funk.

Smulerf
Het Smulerf vormt het hart van het festival. Hier staat het hoofdpodium voor de concerten en dit is ook de plek om even bij te komen met een hapje en een drankje. Op zondag wordt hier ook het slow food evenement De Smaak van Zwolle gehouden, met biologische en duurzame producten van bierbrouwers, bakkers, kaasmakers, tuinders en veehouders uit Zwolle en de regio.

Waardebepaling achteraf
Zwolle Unlimited is een evenement waarvoor de prijzen van de voorstellingen en concerten niet van tevoren zijn vastgelegd, maar waarvoor het publiek na afloop van een voorstelling bepaalt wat het hem waard is geweest. ‘’Zwolle Unlimited is een vrij toegankelijk evenement: u geeft achteraf wat u het waard vindt. Niets meer, maar ook niets minder”, aldus festivaldirecteur Rob Bults.Bron: Evenementenvandaag.nl

Pinkstermarkt 04-06-2017

festival Feestdag-pinkstermarkt 2017

Feestdag-pinkstermarkt van 12:00 tot 17:00 uur.

Feestdag-pinkstermarkt Beckum 2017

Haaksbergsestraat Beckum

Feestdag-pinkstermarkt Overijssel

Kermis pinksterfeesten markt

Tijdens de bekende pinksterfeesten in Beckum wordt er dit jaar uitgebreid met een markt..

Kortom tijdens deze dag is er van alles te doen voor jong en oudBron: Evenementenvandaag.nl

Theaterfestival vuurol 04-06-2017

festival Pinksterfestival 2017

Pinksterfestival van 13:00 tot 18:00 uur.

Pinksterfestival Lage vuursche 2017

Stulpselaan 1 3749AR Lage vuursche

Pinksterfestival Noord-Holland

Theater kinderen alle leeftijden dans pinksterdag

De Theaterwandeling 2017 vindt plaats op beide Pinksterdagen, 4 & 5 juni van 13.00 uur tot 18.00 uur. Het startpunt is het Dagrecreatieterrein Drakenstein in Lage Vuursche.

De Theaterwandeling is een rijkgeschakeerd palet van voorstellingen en korte acts, op de mooiste plekjes in het bos rondom het Dagrecreatieterrein. Aan de hand van een plattegrond, een bewegwijzering in het bos en een programma met beschrijving van de voorstellingen en acts, kiest u zelf wat u wilt zien en in welke volgorde. U loopt zelfstandig uw Theaterwandeling.

De voorstellingen spelen vijf keer per middag. Zij starten op het hele of halve uur. Deze voorstellingen duren tussen de 15 en 20 minuten. Onderweg treft u 17 voorstellingen met theater, dans en muziek en beeldende kunst. Ook zult u op de wandelpaden verrast worden door acts. De korte acts, al of niet mobiel worden doorlopend gespeeld.Bron: Evenementenvandaag.nl

Theaterfestival vuurol 04-06-2017

festival Festival 2017

Festival van 13:00 tot 18:00 uur.

Festival Lage vuursche 2017

Stulpselaan 1 3749AR Lage vuursche

Festival Noord-Holland

Theater festival dans kinder muzi

Op 4 en 5 juni 2017 zullen de bossen van Lage Vuursche zich voor de negende maal
vullen met verrassend, beeldend theater.
De gerenommeerde en startende theatermakers maken de mooiste voorstellingen en acts.
Met de prachtige plekjes in het bos als speelvloer en het jaarlijkse thema als inspiratiebron.

Als voorproefje op 10 en 11 februari: De Wintertheaterwandeling in het dorp Lage Vuursche!
Bron: Evenementenvandaag.nl

Pinkster outdoor festival 05-06-2017

festival Outdoorfestival 2017

Outdoorfestival van 12:30 tot 19:30 uur.

Outdoorfestival Almere 2017

Verlaatweg 2 1358AJ Almere

Outdoorfestival Flevoland

Pinksteren festival uitje

Pinkster Outdoor Event
2e Pinksterdag - familie-uitje - Almere

Activiteiten, Eten & Drinken en Relaxen
Het Pinkster Outdoor Event is een feest vol outdooractiviteiten voor jong en oud, heerlijk eten en drinken en volop gezelligheid met vermaak, proeverijen en muziek.
Op 2e Pinksterdag ben je welkom bij Outdoorpark SEC Survivals voor dit vrolijke evenement.

Pinksteren Activiteiten
Wat kun je doen: boogschieten, kanovaren, watertrampoline, lasergame, kruisboog- en luchtbuksschieten (v.a. 18 jr), boeren midgetgolf, twister, vlotvaren, lopen op het water in een doorzichtige bol, bungee-run, hindernis-run, schieten met een reuze katapult en nog veel meer.
Ook kunnen kinderen leren hoe je vuur maakt en zelf een eigen boog maken.

Pinksteren Beleven
Alle terrassen zijn open en op het grasveld kun je heerlijk relaxen. De keuken is de hele dag open, maar neem gerust je eigen picknickmand mee. Er is ook volop ijs en patat.
Case of Coffee serveert vanuit een Italiaanse Piaggio de heerlijkste vers gemalen koffie. Brouwerij Bolschout laat je proeven van echte Almeerse streekbieren.

Rond vijf uur gaan de barbecues aan. Die kun je vrij gebruiken. Je kunt zelf eten meenemen of een barbecuepakket bestellen. Zoek een fijn plekje in het gras, of aan een van de picknicktafels en geniet!

Gratis Activiteiten
Je betaalt € 7,50 p.p. entree en kunt daarna net zoveel activiteiten doen als je wil. De activiteiten zijn de hele dag beschikbaar zonder kosten. Kinderen t/m 3 jaar gratis.Bron: Evenementenvandaag.nl

Theaterfestival vuurol 05-06-2017

festival Pinksterfestival 2017

Pinksterfestival van 13:00 tot 18:00 uur.

Pinksterfestival Lage vuursche 2017

Stulpselaan 1 3749AR Lage vuursche

Pinksterfestival Noord-Holland

Theater kinderen alle leeftijden dans pinksteren

De Theaterwandeling 2017 vindt plaats op beide Pinksterdagen, 4 & 5 juni van 13.00 uur tot 18.00 uur. Het startpunt is het Dagrecreatieterrein Drakenstein in Lage Vuursche.

De Theaterwandeling is een rijkgeschakeerd palet van voorstellingen en korte acts, op de mooiste plekjes in het bos rondom het Dagrecreatieterrein. Aan de hand van een plattegrond, een bewegwijzering in het bos en een programma met beschrijving van de voorstellingen en acts, kiest u zelf wat u wilt zien en in welke volgorde. U loopt zelfstandig uw Theaterwandeling.

De voorstellingen spelen vijf keer per middag. Zij starten op het hele of halve uur. Deze voorstellingen duren tussen de 15 en 20 minuten. Onderweg treft u 17 voorstellingen met theater, dans en muziek en beeldende kunst. Ook zult u op de wandelpaden verrast worden door acts. De korte acts, al of niet mobiel worden doorlopend gespeeld.Bron: Evenementenvandaag.nl

Theaterfestival vuurol 05-06-2017

festival Festival 2017

Festival van 13:00 tot 18:00 uur.

Festival Lage vuursche 2017

Stulpselaan 1 3748AR Lage vuursche

Festival Noord-Holland

Theater festival dans kinder muzi

Op 4 en 5 juni 2017 zullen de bossen van Lage Vuursche zich voor de negende maal
vullen met verrassend, beeldend theater.
De gerenommeerde en startende theatermakers maken de mooiste voorstellingen en acts.
Met de prachtige plekjes in het bos als speelvloer en het jaarlijkse thema als inspiratiebron.

Als voorproefje op 10 en 11 februari: De Wintertheaterwandeling in het dorp Lage Vuursche!Bron: Evenementenvandaag.nl

Oldtimerfestival 10-06-2017

markt Rommelmarkt 2017

Rommelmarkt van 11:00 tot 17:00 uur.

Rommelmarkt Dodewaard 2017

Edisonring Dodewaard

Rommelmarkt Gelderland

Rommelmarkt snuffel vlooien verzamel

Het jaarlijkse Oldtimer Festival Neder-Betuwe komt er weer aan. Dit jaar voor de 4e keer op rij organiseren wij weer het Oldtimer Festival in Dodewaard. Nadat het vorig jaar letterlijk en figuurlijk in het water is gevallen proberen we het dit jaar op 10 juni a.s. gewoon opnieuw. Het beloofd weer een gezellige familiedag te worden met een grootschalig aanbod van oldtimers, een markt, horecaplein met live muziek en ook aan de kleintjes is gedacht. Wel is de locatie anders dan u van ons gewend bent. We steken met het hele evenement de straat over en strijken neer in de Edisonring. Hier kunnen alle oldtimers en marktkramen op de verharde weg staan. Wilt u ons evenement bezoeken met uw oldtimer? Dit kan geheel gratis. Wilt u een marktkraam bij ons huren? Ook dat kan. Voor €30,- heeft u al een hoekkraam en voor €50,- mag u 2 kramen inrichten. Wilt u liever een grondplaats van 4m dan betaald u €20,- Voor meer informatie of opgeven kan via betuwscheoldtimerclub @ gmail.com

Aantal kramen: 26-50
Gratis entreeBron: Evenementenvandaag.nl

Oldtimer festival neder-betuwe 10-06-2017

evenement Oldtimerfestival 2017

Oldtimerfestival van 11:00 tot 18:00 uur.

Oldtimerfestival Dodewaard 2017

Edisonring 6669NB Dodewaard

Oldtimerfestival Gelderland

Oldtimer festival


Het jaarlijkse Oldtimer Festival Neder-Betuwe komt er weer aan.

Dit jaar voor de 4e keer op rij organiseren wij weer het Oldtimer Festival in Dodewaard. Nadat het vorig jaar letterlijk en figuurlijk in het water is gevallen proberen we het dit jaar op 10 juni a.s. gewoon opnieuw.

Het beloofd weer een gezellige familiedag te worden met een grootschalig aanbod van oldtimers, een markt, horecaplein met live muziek en ook aan de kleintjes is gedacht.

Wel is de locatie anders dan u van ons gewend bent. We steken met het hele evenement de straat over en strijken neer in de Edisonring. Hier kunnen alle oldtimers en marktkramen op de verharde weg staan.

Wilt u ons evenement bezoeken met uw oldtimer? Dit kan geheel gratis.

Wilt u een marktkraam bij ons huren? Ook dat kan. Voor €30,- heeft u al een hoekkraam en voor €50,- mag u 2 kramen inrichten. Wilt u liever een grondplaats van 4m dan betaald u €20,-

Voor meer informatie of opgeven kan via betuwscheoldtimerclub @ gmail.com
Op zaterdag 10-06-2017Bron: Evenementenvandaag.nl

De 24uurs van maastricht 2017 16-06-2017

festival Bierfestival 2017

Bierfestival van 14:00 tot 23:30 uur.

Bierfestival Maastricht 2017

Bernardusstraat 24A 6211HL Maastricht

Bierfestival Limburg

Bierfestival maastricht

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2017 presenteren meer dan 40 verschillende bierbrouwerijen hun speciaalbieren.

Geniet van de heerlijke bierspecialiteiten bij D’n Hiemel, Helpoort en het Faliezusterspark in Maastricht. De Helpoort is niet alleen de oudste stadspoort van Maastricht maar ook van Nederland en dateert van 1229. D’n Hiemel is direct gevestigd naast de Helpoort! Het Faliezusterspark ligt vlakbij D’n Hiemel en vormt sinds 2016 een prachtige uitbreiding op ons festivalterrein. De festivallocatie is gelegen in het City Centre van Maastricht en is het best lopend te bereiken. Op een kleine 10 minuten lopen vanaf NS Station Maastricht bent u er al. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.Bron: Evenementenvandaag.nl

Frjemd folk festival 17-06-2017

concert Folkfestival 2017

Folkfestival van 14:00 tot 22:00 uur.

Folkfestival Kollumerzwaag 2017

Boskreed 9298VD Kollumerzwaag

Folkfestival Friesland

Folkmuziek frjemd folk

Frjemd Folk Festival
17 juni in Kollumerzwaag

Frjemd Folk bestaat in 2017 tien jaar. Dit wordt gevierd met een Folk festival op zaterdag 17 juni.

Het festival vindt plaats op de geboortegrond van deze groep, aan de Boskreed te Kollumerzwaag.
Uiteraard treedt de groep, bestaande uit elf zangers en drie muzikanten zelf op. Ook zullen de groepen The Doggy Few, een Ierse feestband uit Groningen en Kapriol’! optreden. Daarnaast kunt u een workshop verwachten van de Ierse dansschool Keltisch Dansje, zullen er meerdere muzikanten , waaronder een doedelzakspeler, te horen zijn en kunt u boogschieten. Een kleine markt met verkoop en demonstraties van handwerk en themaproducten zal ook op het terrein te vinden zijn. Natuurlijk is het nodige eten en drinken verkrijgbaar. Kortom: u hoeft zich deze middag en avond geen moment te vervelen. Te meer omdat u zelf actief mee kunt musiceren en zingen.

Frjemd Folk heeft na de oprichting in 2007 een breed repertoire opgebouwd van muziek uit het Keltische gebied, waaronder Ierland en Schotland. Dit is naar buiten gebracht in bijna 100 optredens. Hoogtepunten waren de reizen naar Ierland in 2014 en 2016, waar werd opgetreden in locale pubs en op straat. In 2016 werd de Cd “The Cliffs” uitgebracht.

Frjemd Folk nodigt u allemaal van harte uit voor dit festival. Bezoekers die zelf folkmuziek spelen vragen we hun instrument mee te nemen voor een jamsession.

Het festival terrein aan de Boskreed is te bereiken vanaf de Foarwei in Kollumerzwaag. Volg de borden. Er is voldoende parkeergelegenheid. De entree is € 5,= p.p., kinderen tot 12 jaar gratis.
De aanvang is 14.00 uur en het festival duurt tot 22.00 uur of zo.

Meer informatie over het festival en over de groep is te vinden op www.frjemdfolk.nl
en op Facebook: https://www.facebook.com/FrjemdFolk .
Bron: Evenementenvandaag.nl

Barrel food truck fest 23-06-2017

festival Eetfestival 2017

Eetfestival van 16:00 tot 21:00 uur.

Eetfestival Emmen 2017

Raadhuisplein 7811AP Emmen

Eetfestival Drenthe

Bonte en stoere verzameling van originele foodtrucks & mobiele keukens versieren het centrumplein van Emmen tot één groot eetfestival.Bron: Evenementenvandaag.nl

Festival zomerbries ede 24-06-2017

festival Straatheater 2017

Straatheater van 12:00 tot 17:30 uur.

Straatheater Ede 2017

Oude Kerkplein Ede

Straatheater Gelderland

Festival ede zomerbries

Festival Zomerbries Ede laat de bezoeker op een laagdrempelige manier ontdekken, wat kunst en cultuur voor ieder kan betekenen. Het programma van Festival ZomerBries Ede bestaat uit internationale (straat)theatervoorstellingen en amateurgezelschappen. En vind plaats midden in het centrum van Ede, op één van de meest authentieke en sfeervolle plekken: het Oude Kerkplein.Bron: Evenementenvandaag.nl